Drupal Training Day

een initiatief van Stichting Drupal Nederland

Voorbereiden

Voorbereiden

Wat heb je nodig?

Drupal, een open source content management systeem, is een webapplicatie. Om zoveel mogelijk uit de dag te halen heb je een aantal zaken nodig:

  • Een laptop, Voor alle tracks heb je een eigen laptop nodig om de workshops te kunnen volgen. Vergeet niet je laptop voeding mee te nemen en laad vooraf je laptop goed op. We proberen extra stopcontacten te regelen maar de capaciteit kan beperkt zijn. 

  • Software om op te ontwikkelen. Wij leveren dit aan. De software van de trainingsdag is zo gemaakt dat deze te gebruiken is op een Microsoft Windows ® machine, een Apple Mac OS X ® machine en een Linux machine. Wellicht dat jouw systeem net iets afwijkt van de standaarden. We kunnen je daar uiteraard bij helpen, maar het kan dan een goed plan zijn om van te voren te testen of het installatieprofiel van de Drupal Training Day werkt op jouw systeem.

    • Installatie handleiding is hier te bekijken. Het helpt je onder andere te kiezen welke van de onderstaande opties voor jouw laptop mogelijk zijn. Zowel de handleiding als de onderstaande software kan nog op kleine punten wijzigen maar deze versies zijn al geschikt om te kijken of je laptop het aankan. 

    • Windows software. Voor de meeste gebruikers raden we aan om de Windows installer te gebruiken die je hier alvast kunt downloaden.

    • Desktop ISO image. Voor het gebruik in een virtuele machine op je Mac of Linux laptop leveren we een iso image. Dit is eenvoudig te installeren in diverse virtualisatie software zoals Virtualbox en anderen.

    • Eigen AMP? Heb je al ervaring met het draaien van websoftware en heb je al Apache (of vergelijkbaar), MySQL en PHP op je laptop draaien? Dan kan je waarschijnlijk uit de voeten met de ruwe materialen die je zelf kunt importeren.

Problemen met het installeren van deze software? Geen nood! Op de trainingsdag zelf hebben we hiervoor 1 uur gereserveerd om dit samen te doen. Iedere deelnemer ontvangt kosteloos een door onze sponsor Triquanta beschikbaar gestelde usb drive met daarop alle bovengenoemde software en we helpen je graag eventuele problemen op te lossen.

Drupal Training Day

Drupal Training Day is een initiatief van Stichting Drupal Nederland en is mogelijk gemaakt door het tomeloze enthousiasme van vrijwilligers uit de Nederlandse Drupal-community.

Contact

info@drupaltrainingday.nl
+31 6 224 294 32