Drupal Training Day

een initiatief van Stichting Drupal Nederland

Programma

Programma

Er zijn 4 trainingen die je kan volgen:

Het tijdschema vind je op de homepage.

 1. Site Building

  In deze workshop leer je een Festival-website maken. Je gaat aan de slag met Drupal 8 core en uitbreidingsmodules toe (zonder één regel te hoeven programmeren). Modules zijn bouwblokken voor je site, zo zijn er modules voor video, enquêtes, forums, contactformulier, facebook-login, google-maps, gebruikersprofielen en meer.

  Instapniveau: Geen ervaring met Drupal, of HTML is nodig. Ervaring met een CMS is een pre.
  Computer: In deze workshop werk je met Drupal via de browser. Je krijgt een USB-stick met alle nodige software, vóór de workshop krijg je hulp bij het installeren hiervan. Een normale laptop is voldoende, een goede is beter. Stekkerdozen voor voeding zijn er niet voor iedereen, dus een goede is laptop-accu is belangrijk.

 2. Programmeren

  Drupal is geschreven in PHP en als programmeur kan je daarmee Drupal zelf aanpassen. Is er nog geen Drupal-module die doet wat jij wilt? Schrijf die dan zelf. In deze workshop leer je een eigen Drupal 8 module schrijven met behulp van de Drupal-API.

  Instapniveau: Basiskennis van PHP is noodzakelijk. Enige ervaring met Drupal en ervaring met Object Oriented Programming is een pre.
  Computer: Bij deze workshop ga je zelf met PHP aan de slag. Je krijgt een USB-stick met alle nodige software, vóór de workshop krijg je hulp bij het installeren hiervan. Een normale laptop is voldoende, een goede is beter. Stekkerdozen voor voeding zijn er niet voor iedereen, dus een goede is laptop-accu is belangrijk.

 3. Front-end (Theming)

  Vormgeving is het begin en het einde van een geslaagde website. In deze workshop leer je hoe een Drupal “theme” te maken volgens de nieuwste web technieken: Responsive, CSS3, HTML5.

  Instapniveau: Enige kennis van HTML en CSS is noodzakelijk. Enige ervaring met Drupal is een pre.
  Computer: Bij deze workshop bent je bezig met CSS en JavaScript. Je krijgt een USB-stick met alle nodige software, vóór de workshop krijg je hulp bij het installeren hiervan. Een normale laptop is voldoende, een goede is beter. Stekkerdozen voor voeding zijn er niet voor iedereen, dus een goede is laptop-accu is belangrijk.

 4. Open source in het onderwijs

  Deze workshop is er speciaal voor docenten, opleiders en onderwijsdeskundigen. Het is een actieve workshop over hoe Open Source en Drupal, in onderwijs te benutten. Na afloop van deze workshop heeft de deelnemer een goed idee wat open source is en hoe dit is in te zetten in het dagelijks lesprogramma.

  Instapniveau: Ervaring met onderwijs. Weinig tot geen ervaring met Open Source.
  Computer: Aangezien de computer handig is om de voorbeelden te volgen van de workshop, adviseren wij om een laptop mee te nemen.

Drupal Training Day

Drupal Training Day is een initiatief van Stichting Drupal Nederland en is mogelijk gemaakt door het tomeloze enthousiasme van vrijwilligers uit de Nederlandse Drupal-community.

Contact

info@drupaltrainingday.nl
+31 6 224 294 32