Drupal Training Day

een initiatief van Stichting Drupal Nederland

Locatie

Locatie

Het Archeon ligt aan de Archeonlaan 1, 2408ZB, in Alphen aan den Rijn. Het is ongeveer 15 à 20 minuten lopen vanaf het NS-station.

De gebouwen in Archeon zijn reconstructies gebaseerd op archeologische vondsten en bouwhistorisch onderzoek. De gereconstrueerde huizen, boerderijen en hutten worden bewoond door Archeotolken. In kleding 'van toen', en uitgerust met attributen 'van toen', geven zij een beeld van vervlogen tijden, en kunnen ze een antwoord geven op alles wat je wilt weten over een bepaalde periode. Op de website van Archeon vind je (onder andere) een virtuele tour. Die geeft je een unieke kijk in het park.

Routebeschrijving

Met het openbaar vervoer

Vanaf station Alphen aan den Rijn is het zo'n 15-20 minuten lopen. Als je het perron afloopt volg je de richting 'Kerk en Zanen' (dus niet richting centrum). Vanaf dan volg je de bordjes Archeon. 

Vanaf het station rijdt (tegen betaling van €2.50) ook een pendelbus. Deze rijdt tussen 8.00 uur en 8.30. Tevens kan je bij het station een OV fiets verkrijgen.

Met de auto

Vanuit Utrecht: U rijdt via de A12 richting Den Haag en neemt bij Bodegraven de afslag naar de N11 richting Leiden (afrit 12a).Op de N11 neemt u na het Aquaduct de afslag Alphen aan den Rijn - Centrum/Hoge Zijde/Kerk en Zanen/ De Schans. Vervolgens bij de rotonde de 3e afslag naar Archeon.

Vanuit Amsterdam: U rijdt via de A4 richting Den Haag en neemt direct na het brugrestaurant de afrit Nieuw-Vennep (afrit 4). Aan het eind van de afrit slaat u linksaf en neemt de N207 richting Alphen a/d Rijn. Bij Alphen a/d Rijn neemt u de Ringweg Oost en volgt deze tot aan de afslag Archeon/Zwammerdam naar links. Linksaf richting Archeon/Zwammerdam. Bij de rotonde rechtsaf en de weg vervolgen, over de hefbrug en alsmaar rechtdoor. Bij de rotonde gaat u rechtdoor en bij de daarop volgende rotonde rechtsaf naar Archeon.

Vanuit Rotterdam / Den Haag: U rijdt via de A13 en de A4 richting Amsterdam en neemt bij Leiden-Oost de afrit naar de N11 richting Alphen a/d Rijn (afrit 6a). Vervolgens rijdt u via de N11 door en na het Aquaduct neemt u de afslag /d Rijn. Hier neemt u de afslag Kerk en Zanen/ afslag De Schans Vervolgens bij de rotonde de 3e afrit naar Archeon.

Vanuit Katwijk / Noordwijk / Leiden: U volgt de N206 naar Leiden en volgt deze route door de stad tot aan de A4 bij Zoeterwoude. Hier rijdt u de A4 op richting Amsterdam en neemt direct de volgende afrit naar de N11 richting Alphen a/d Rijn (afrit 6a). Vervolgens rijdt u via de N11 en neemt u de afslag Alphen aan den Rijn - Centrum/Hoge Zijde/Kerk en Zanen. Vervolgens bij de rotonde de 3e afrit naar Archeon.

Meer informatie over het Archeon vind je op hun website, www.archeon.nl. 

Drupal Training Day

Drupal Training Day is een initiatief van Stichting Drupal Nederland en is mogelijk gemaakt door het tomeloze enthousiasme van vrijwilligers uit de Nederlandse Drupal-community.

Contact

info@drupaltrainingday.nl
+31 6 224 294 32